En vandretur på Røsnæs

Røsnæshalvøen er en enestående naturperle, hvor kultur og natur går hånd i hånd.
Oplev de 40 m høje skrænter ned mod Kalundborg fjord og den særlige, steppeprægede vegetation. En vegetation, der skyldes en meget ringe nedbør! Du kan også opleve et plante- og insektliv, som ikke findes andre steder i Danmark. Som det eneste sted i Skandinavien findes her f.eks. sommerfuglen Fransk Bredpande.
For golfspillere ligger der en smukt kuperet 18-hullers golfbane med udsigt både mod Kalundborg Fjord og Sejerøbugten. Ved rastepladsen over for Kalundborg golfbane ligger et gravanlæg fra yngre stenalder – et af Røsnæs’ mange fortidsminder.
Min bedste travetur, som normalt tager ca. en time, starter ved, at du kører ud ad Røsnæsvej, gennem landsbyen Ulstrup og stopper ved den første parkeringsplads på venstre hånd lige før Naturskolen (Tag et kort i Naturrummet, Røsnæsvej 233, 4400 Kalundborg). Gode travesko kan anbefales, fordi området er stærkt kuperet. Fra p-pladsen traver du ned mod Kalundborg Fjord og nyder bevoksningen, som vind og vejr har høvlet smukt i form efter bakkernes runding. Hvis det er i skumringen kan du opleve ræven på sin jagttur, eller du kan møde det løsgående kvæg.
Har du dine børn med, vil de sikkert nyde de mange krathuler og de spændende skrænter, som inviterer til yderlig opdagelse. På det åbne engområde efter Bavnebjerg skov, begynder du turen over mod Sejerøbugten og passerer her de vandområder, hvor vi i forsommeren kan opleve klokkefrøernes specielle sang.
Er du rigtig i travehumør, kan du selvfølgelig tage hele turen rundt om Røsnæs fyr. Fyrtårnet er fra 1846 og kan besøges. Husk at checke åbningstiderne! I sommerhalvåret drives en café ved fyrtårnet. Slut turen af med at gå op til Naturskolen. På hjemturen kan du – alt efter årstiden – tage en dukkert ved Ulstrup Sønderstrand.
God tur!

Hent inspiration på Røsnæs Udvikling og Beboerforenings hjemmeside: klik her !

Info

Flere oplevelser