Drøsselbjergturen – en vandretur på ca. 1 time
Man kan starte med at gøre holdt ved Drøsselbjerg kirke.
- Kirken er en romansk kampestensbygning kraftigt ombygget i gotisk stil. Drøsselbjerg kirke har antageligt været viet til helgenen St. Jørgen, idet den tidligere gik under navnet St. Jørgens kirke. St. Jørgen døde som martyr i år 303 og er en den katolske kirkes vigtigste helgener. Legenden fortæller om den tapre ridders kamp mod dragen. Fra Drøsselbjerg by kører man til højre ad Longvejen, som man følger til den ender. Der er mulighed for at parkere ved den første grusvej på højre hånd. Herfra går man mod vest ad Longvejens forlængelse og drejer til højre ad Lokevej. For enden af Lokevej findes på venstre hånd en sti, som man følger ned til kysten.
- Kystlandskabet består på dette sted af meget høje klinter(op til 45 m), som står stejlt mod Store Bælt. Den meget smalle strandbred er stenet og ikke velegnet som badestrand.
Turen fortsættes langs kysten i nordlig retning. Man kan vælge at gå på grønsværen, på toppen af klinten eller langs selve stranden. - Fra klinten og fra stranden kan man se øerne Musholm og Nordholm. Musholm besøges ofte af ornitologer, da den er tilholdssted for flere sjældne fuglearter.
Mod nord ses Reersøhalvøen og mod syd Halsskovhalvøen. Ud for Halsskov er Sprogø, og bag denne kan man i klart vejr se Knudshoved på Fyn.
Ved slutningen af sommerhusområdet på Drøsselbjerg Strand, drejer man til højre ad en sti, som fører til Olympusvej. Man fortsætter ad Olympusvej til den ender og drejer derefter til højre langs sommerhusområdet ad Venemosevej, til venstre ad Gårdhøjvej og til højre ad Valhallavej. - Fra Venemosevej og Valhallavej kan man på venstre hånd se ud over det åbne landskab med spredt gårdbebyggelse, som er karakteristisk for egnen.
- På bakkedraget mellem Drøsselbjerg by og stranden ligger tre oldtidshøje. Den største er Bavnen.
Info
- Drøsselbjerg, Gørlev
- Muligt på alle tider af døgnet