Temaaften den 2. november

 

Oplev Kalundborg Museum efter lukketid, hvor vi på egen hånd kan se udstillingen om Carmen Curlers.

I 1964 åbnede Arne Bybjerg sin nu ikoniske Carmen Curlers fabrik på Hareskovvej i Kalundborg. Før åbningen lå en lang periode med mere eller mindre heldige testforsøg og siden arbejdet med at få kundernes øjne op for produktet. I det hele taget er fortællingen om Arne Bybjerg og Carmen Curlers et stjerneeksempel på den stædige iværksætter, der endte med at sætte sit præg på en hel by.

Kalundborg Museum åbner i oktober særudstillingen ‘Carmen Curlers – iscenesat’. Iscenesættelse er nemlig noget, der går igen i hele Arne Bybjerg og fabrikkens virke. Fra de mange fængende reklamer og busserne, der hentede kvinder til fabrikken fra hele Vestsjælland – til skræddersyede kitler og den gyldne Rolls Royce.

Udstillingen fortæller om Arne Bybjerg og den indimellem problematiske tilblivelse af den nu kendte curler. Den dykker både ned i selve den tekniske løsning, men kigger også på den ukuelige Bybjerg, der på trods af afbrændt hår hos testmodellerne troede på produktet indtil det egentlige gennembrud.

Dernæst besøger vi i udstillingen fabrikken og nogle af de mange mennesker, der har arbejdet her – fra den stærke fagforeningskvinde og kvinderne ved maskinerne til dekoratøren, der skabte det banebrydende kassedesign og logo. Det logo og den markedsføring, der med ét var med til at sætte Carmen Curlers på verdenskortet, og som noget nyt fokuserede på den drøm, der blev solgt i stedet for selve produktet.

Tiden var klar til Carmen Curlers, og derfor vil de besøgende heller ikke være i tvivl om, at de i udstillingen er taget tilbage til 1960’erne og 1970’erne.

Efter udstillingen serveres smørrebrød og drikkevarer i foredragssalen.

Aftenens arrangement koster pr. person 125 kr. for medlemmer og 150 kr. for alle andre. Der vil være en begrænsning på antallet af billetter.

Tilmelding og betaling til foreningens kasserer per:

MobilePay: tlf. 2422 3857 – husk at skrive ‘navn/medlem’ eller ‘navn/ikke medlem’  under ‘kommentar’-feltet

Bankkonto: reg.nr. 5367, kontonr. 247426 – husk at angive navn/medlem eller navn/ikke medlem

Place2book: under denne tekst: Carmen Curler på museet efter lukketid