Tissø Vikingecenter/Fugledegård

Vi mødes ved Tissø Vikingecenter og får en rundvisning i centeret og hele området ned til Tissø.

Kultbygninger og offersteder

Udgravningerne af vikingetidens stormandsgård ved Tissø på Vestsjælland har afsløret forhold omkring datidens førkristne offerskikke. Kultbygninger på stormandsgårde og offersteder i landskabet er blevet udgravet gennem de seneste årtier, men først i dag begynder vi at kunne forstå deres baggrund og funktioner.

Ritualerne spændte fra store offerfester på stormandsgårdene til ofring af våben, smykker og værktøj i søer og åer, ofring af dyr og genstande på kultstederne ude i naturen, og måske endda ofring af mennesker. Ofrene til guderne var nødvendige for at sikre frugtbarhed, krigslykke og velstand.

Efter rundvisningen slutter vi af med kaffe og kage.

Deltagelse i rundvisningen koster:

kr. 50,- for medlemmer / kr. 75,- for ikke-medlemmer.

Tilmelding og betaling til foreningens kasserer per:

MobilePay:  tlf. 2148 9026 – husk at skrive ‘navn/medlem’ eller ‘navn/ikke-medlem’ under kommentarfeltet.

Bankkonto: reg.nr. 5367, kontonr. 247426 – husk at angive navn/medlem eller navn/ikke-medlem

Place2book: under denne tekst: Fugledegård og Tissø Vikingecenter

27 maj 2023